Geestelijk welzijn

Naast de voorgaande principes beïnvloeden emotionele, mentale en spirituele aspecten jouw gezondheid en welzijn. Bewustzijn over je belemmerende denk- en gedragspatronen is buitengewoon belangrijk. Dit voor het geestelijke maar ook fysieke welzijn. Door zorgen of andere geestelijke spanningen kunnen veel klachten, zoals maagklachten, hoofdpijn of verkrampte spieren ontstaan. Je leert de belemmerende denk- en gedragsproblemen op een gezonde manier te veranderen, te doorbreken of los te laten. Dit voor een zo goed mogelijk herstel, maar ook om in de toekomt in balans te blijven.

Iemand die mentaal en emotioneel echt goed in zijn vel zit, heeft zelden allergieën en kan vaak eten wat hij/zij wil. Aan ruim 80% van alle allergieën ligt echter een psychosomatische component ten grondslag volgens Dr. Devi  Nambudripad, de oprichtster van de NAET-eliminatietechniek. Op basis van mijn eigen werkervaring als psychosomatisch fysiotherapeut trok ik dezelfde conclusie al jaren geleden bij diverse andere lichamelijke klachten. Je hoort het ook in onze taal: “ergens de buik van vol hebben” of ” iets op je lever hebben ” of  “een zware last op je schouders dragen”. Samen kunnen we kijken welke factoren er bij jou een belangrijke rol spelen.

Er zijn echter ook mensen die psychisch behoorlijk ontregeld kunnen raken door een allergie of intolerantie, doordat deze de juiste opname van belangrijke voedingsstoffen voor bijv. de hersenen in de weg staat. Denk aan een gluten-intolerantie, eet je dan ook nog eens geen vlees, dan zou je depressief kunnen worden of psychische klachten kunnen krijgen na een jarenlang tekort aan bijv. vitamine B en belangrijke aminozuren.

contact.

Advertentie