Voeding

Voeding onderhoudt je cellen en voorziet deze van brandstof. Je dagelijkse voeding is één van de belangrijkste componenten voor een fit en gezond lichaam en een scherpe geest. Bepaalde voedingsmiddelen worden niet door iedereen even goed verdragen. Dit kan een tijdelijke kwestie zijn. Door gerichte voedingsadviezen kan dit in gunstige zin veranderen. Het is belangrijk dat je de juiste voedingsmiddelen, passend bij je constitutie en omstandigheden, tot je neemt en dat in de juiste hoeveelheden.

Het valt me op dat steeds meer mensen bewust bezig zijn met voeding en “hongerig zijn” naar meer kennis op dit gebied. Met behulp van spiertesten uit de kinesiologie en door testampullen vast te houden vragen we samen aan het lijf welke voedingsmiddelen je versterken of verzwakken of waar zelfs “stress” op zit voor je lijf. Met bijvoorbeeld een NAET-behandeling gevolgd door een vermijdingsdieet van 25 uur vindt er een reset plaats op diverse niveau’s waarna het desbetreffende voedingsmiddel meestal weer zonder problemen genuttigd kan worden. Dit geld ook voor contact- of inhalatieallergenen. Soms is het beter om bepaalde voedingsmiddelen toch echt te blijven vermijden en je te richten op voedingsmiddelen waar je lijf wèl blij van wordt, maar meestal kun je het na de behandeling weer gewoon eten zonder vervelende reakties. Het kan ook fijn zijn als je zelf kunt voelen of je behoefte hebt aan extra voedingssupplementen. 

Maar ook het principe van mentale, emotionele of energetische voeding speelt een rol:
“Wàt neem je tot je? of

Wàt neem je op uit je omgeving?” en

“lukt het om dit alles te verteren?” en

“wat doet dit vervolgens met je energiepeil?”

Redenen genoeg om over deze vragen na te denken en een bewuste keuze hierin te maken. Hulp nodig bij dit alles? Neem contact met me op voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek.

contact

Advertentie