Wie ben ik?

20210301_115715 - kopie (3)Ik ben Karin van Balkum-de Groot,

Mijn specialisme ligt in het begeleiden en behandelen van mensen met diverse stress gerelateerde klachten en mensen en kinderen met klachten door allergieën en voedselintoleranties.

Als kind ben ik opgegroeid tussen de bloembollenvelden. Als puber kwam ik in aanraking met fysiotherapie en dat heeft me nooit meer losgelaten.
Ik ben altijd op zoek gegaan naar de vraag: Wat maakt dat de ene mens sneller heelt dan de andere? en welke factoren spelen hierbij een rol en hoe zijn die te beinvloeden?
De 3-jarige post-HBO-opleiding Psychosomatische fysiotherapie volgde daarom al snel.

Op het gebied van fysiotherapie, psychosomatiek en stress release heb ik al heel wat jaren mensen begeleid en behandeld, maar mede dankzij mijn kinderen, heb ik me de laatste jaren ook  ontwikkeld tot natuurgeneeskundig therapeut op het gebied van allergieën en voedselintoleranties.
Velen hebben inmiddels  ervaren dat het leven zoveel plezieriger en makkelijker kan zijn dankzij de hulp van complementaire geneeswijzen.
Naast de factor stress en hoe je hiermee omgaat speelt voeding een zeer belangrijke rol bij ons welbevinden. Ik kom er steeds meer achter dat er aan allerlei soorten klachten allergieën ten grondslag kunnen liggen. Voor mij is het een uitdaging om samen deze oorzaken op te sporen, eventuele emotionele of andere blokkades aan te pakken  en het lichaam zo te balanceren en versterken dat de klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Het geeft me veel voldoening als mensen na dit traject zelf weer kunnen bijsturen en genieten van een goede energiebalans en een optimale gezondheid.

Als Paramedisch Natuurgeneeskundig therapeut en als Orthomoleculair therapeut volg ik jaarlijks met veel interesse diverse na- en bijscholing op het gebied van Orthomoleculaire voedingsleer, Stressmanagement, Kinesiologie, Allergietherapie, Energetische therapie en de Schüssler celzouten.

Advertentie