Wat is een allergie?

Een allergie is een heftige reactie van ons immuunsysteem op een bepaalde stof, allergeen genoemd. Doordat de waarneming van onze hersenen gekoppeld is aan ons bewustzijn,
zijn emoties en herinneringen tijdens deze waarneming van invloed op onze reactie. Bij een allergie reageert het immuunsysteem te sterk op deze waarneming en brengt het lichaam in een staat van afweer, door antilichamen aan te maken. Dit kan zich uiten in een allergische reactie met als doel de potentiële indringer te verjagen (denk aan een loopneus, tranende ogen en niezen bij bijv. hooikoorts)
Deze afweerreactie kan steeds heftiger worden en bij sommige mensen en sommige allergenen tot ernstige klachten leiden. Het immuunsysteem kan zich soms zelfs tegen zichzelf richten en auto-immuunziekten veroorzaken.
Maar ook mildere intoleranties waarvan men zich vaak niet bewust is kunnen op langere termijn klachten geven als vermoeidheid, fibromyalgie of gewrichtsontstekingen.

Dr. Devi, de grondlegster van de N.A.E.T.– methode zegt dat bij alle allergieën psychosomatische factoren een grote rol spelen.

Oftewel in ons lichaam zijn onze herinneringen opgeslagen, op celniveau en zelfs op gen-niveau (epigenetica) en daarmee ook vervelende ervaringen van onze voorouders.
Er is onderzocht dat als mensen onder narcose zijn, ze geen last hebben van allergische reacties. Betekent dat dat ze zijn ingebeeld? Nee, absoluut niet. De klachten zijn reëel, maar een grondige herprogrammering van ons systeem op verschillende niveau’s is nodig om ons lichaam weer in balans te krijgen. Het weghalen of onderdrukken van symptomen is onvoldoende.

Natuurgeneeskundige therapieën behandelen niet alleen de symptomen, maar pakken de oorzaak aan op alle niveau’s. Zie ook de 5 Natuurgerichte principes.

Bij langer bestaande allergieën zie je ook kruisreacties. In zo’n geval kan iemand met een allergie voor bijv. berkenpollen ook niet meer tegen appels, peer of perzik, walnoten of amandelen of pinda’s.

Met kinesiologie of NAET behandel ik niet alleen mensen met voedselintoleranties, maar ook mensen met klachten door inhalatieallergenen of contactallergenen kunnen enorm baat hebben bij deze behandelingen.

Meer weten over NAET?

Advertentie