Wat is NAET?

Ga naar de website van NAET Europe

Bij mensen met een allergie, intolerantie of overgevoeligheid maak ik o.a. gebruik van Nambudripad’s Allergie Eleminatie Techniek, oftewel NAET. Een complementaire behandelmethode uit Amerika door Dokter Devi Nambudripad ontwikkeld om effectief allergieën te elimineren middels een energiebalanceringsprocedure. Er wordt gebruik gemaakt van technieken uit de allopathie, acupunctuur, chiropractie, kinesiologie en orthomoleculaire therapie.

De behandeling wordt gedaan op de rug met kleren aan en is pijnloos en efficiënt. Er hoeft geen bloed- of huidkrasjestest afgenomen te worden en de behandeling kan veilig gecombineerd worden met andere, reguliere- of alternatieve behandelingen.  U kunt medicijnen gewoon blijven innemen, NAET kan er zelfs voor zorgen dat u de medicatie beter verdraagt door deze mee te behandelen.

NAET is geschikt voor iedereen, ook voor baby’s, kinderen, ouderen en zelfs dieren.
Bij kleine kinderen gebeurt het testen en behandelen op 1 van de ouders terwijl het kind wordt vastgehouden.

NAET heeft in de loop der jaren bewezen effectief te zijn. Wereldwijd hebben duizenden allergiepatiënten geen last meer van allergieën.

INTAKE:

BEHANDELING:

Nog meer uitleg over allergieën en NAET hieronder:

Een allergie is een heftige reactie van ons immuunsysteem op een bepaalde stof, allergeen genoemd. Doordat de waarneming van onze hersenen gekoppeld is aan ons bewustzijn,zijn emoties en herinneringen tijdens deze waarneming van invloed op onze reactie. Bij een allergie reageert het immuunsysteem te sterk op deze waarneming en brengt het lichaam in een staat van afweer, door antilichamen aan te maken. Dit kan zich uiten in een allergische reactie met als doel de potentiële indringer te verjagen (denk aan een loopneus, tranende ogen en niezen bij bijv. hooikoorts)

Deze afweerreactie kan steeds heftiger worden en bij sommige mensen en sommige allergenen tot ernstige klachten leiden als het immuunsysteem zich tegen zichzelf richt. Maar ook mildere intoleranties waarvan men zich vaak niet bewust is kunnen op langere termijn klachten geven als vermoeidheid, fibromyalgie of gewrichtsonstekingen.

Dr. Devi, de grondlegster van de NAET zegt dat bij alle allergieën psychosomatische factoren een grote rol spelen. Oftewel in ons lichaam zijn onze herinneringen opgeslagen, zelfs op celniveau en daarmee ook vervelende ervaringen.  Er is onderzocht dat als mensen onder narcose zijn, ze geen last hebben van allergische reacties. Betekent dat dat ze zijn ingebeeld? Nee, absoluut niet. De klachten zijn reëel, maar een grondige herprogrammering van ons systeem op alle niveau’s is nodig om ons lichaam weer in balans te krijgen.

De Naet-energie-balanceringsprocedure is erop gericht om de bij de allergie behorende energieblokkades van het lichaam en de te heftige reactie van het immuunsysteem op te heffen en een nieuwe waarneming en herinnering voor de hersenen te creëeren.  De NAET-behandeling richt zich op zenuwuiteinden en acupunctuurpunten op de rug terwijl het allergeen in de hand wordt gehouden. Tijdens de 25 uurs-vermijdingstijd na de behandeling zullen de meridianen, oftewel energiebanen van het lichaam, een volledige cyclus doorlopen waarbij de energie blokkadevrij door het hele lichaam mag stromen. De hersenen registreren dit als veilig en zullen deze stof nu meestal  accepteren. Het vegetatieve zenuwstelsel blijft rustig en het immuunsysteem kan beter zijn werk doen. Hierna mag men meestal weer voorzichtig met deze stof in contact komen(na uittesten).

Een enkele keer is het  slechts ten dele geaccepteerd, dan volgt er nog een behandeling vaak in combinatie met één specifiek allergeen als de behandeling een mix aan allergenen betrof net zolang tot het lichaam het voor tenminste 80 % heeft geaccepteerd. Ook zijn er nog specifieke acupunctuurpunten die gestimuleerd kunnen worden om het lichaam en de hersenen te helpen aanvaarden. Hierna kan worden begonnen met het volgende allergeen.

Er zijn 15 basisstoffen die in een bepaalde volgorde dienen te worden getest en behandeld omdat het belangrijk is dat het lichaam alle benodigde voedingstoffen uit onze voeding zo optimaal mogelijk kan opnemen. Neem bijv. de egg-mix. Als men hier een overgevoeligheid op heeft zitten dan is het vaak zo dat er ook een overgevoeligheid is ontstaan tegen lichaamseigen eiwitten met laaggradige ontstekingen tot mogelijk gevolg.

In de eerst behandelde stoffen zitten belangrijke componenten als Eiwitten, Calcium, Mineralen, Vitamine C, Vitamine B enzovoorts. Na het desensitizeren van deze stoffen neemt het lichaam deze stoffen uit de voeding veel beter op. Bijvoorbeeld bij osteoporose kan iemand zoveel calciumsupplementen slikken als men wil , maar als het lichaam hier een intolerantie voor heeft  wordt de calcium uit de  voeding meestal niet goed opgenomen. Vaak zie je na de behandeling dat het lichaam tijdelijk extra calcium nodig heeft om het tekort aan te vullen. Hetzelfde geldt bijv. voor vit C. Dit kan allemaal uitgetest worden middels kinesiologische testen of bioresonantie hoe lang en of er supplementen ingenomen dienen te worden of dat het tijdelijk extra eten van specifieke produkten volstaat.

Je kunt ook leren hoe je zelf voeling kunt houden met wat je lijf nodig heeft en hoe je jezelf kunt behandelen.

Hoe meer basisstoffen er zijn behandeld hoe prettiger mensen zich gaan voelen. Je lichaam kan voedingsstoffen beter opnemen, komt energetisch steeds meer in balans en je immuunsysteem is minder overprikkeld, waardoor het beter zijn werk kan doen.

Oftewel je allergieën en bijbehorende gezondheidsklachten kunnen verminderen of verdwijnen en er komt steeds meer energie om te genieten van het leven.

Advertentie